Karen Margrethe Banke

Maleri

Tidligere tegnede jeg mest med blyant, men interessen for billedkunst begyndte rigtigt at tage fart, da jeg fik lyst til at bringe farver ind i billedet. Naturens farver - den gule sol, det blå hav, den grønne skov - inspirerer mig til farverne i mine billeder, mens en oplevelse fra hverdagen eller et stykke musik sætter mig i stemning til at lave store vilde strøg eller små, fine streger. Mange af motiverne udspringer af min fantasi, mens jeg maler.

Keramik

At lave figurer og brugsting i keramik giver spændende udfordringer, fordi der i forhold til maleriet er en ekstra dimension at arbejde med. Jeg kan lide at skabe en form med fingrene og lade figurerne vokse frem og "komme til live".

Kurser og udstillinger

Jeg er medlem af kunstnergruppen Panorama, der blandt andet udstiller på Egebjerg Mølle hvert år. Derudover har jeg udstillet som en af de Sydfynske Billedmagere på Vester Skerninge Skole og i Pakhusets medlemsudstilling i Faaborg, har udstillet i Levins hus i Faaborg, på Svendborg Rådhus samt på cafeer og i private virksomheder.

Jeg har deltaget i forskellige kurser i maleri og keramik, blandt andet på Langelands Kunsthøjskole, Svendborg Kunstskole og Fåborg Kunstfestival.

Kontaktoplysninger

Hvis du har en kommentar til mine malerier og/eller min keramik, må du meget gerne skrive til mig.

Karen Margrethe Banke

Billede af pensler Billede af KM's øje Billede af KM's hår!